Najnowsze komentarze

    Strony

    Popularne

    • Na którym piętrze najlepiej kupić mieszkanieNa którym piętrze najlepiej kupić mieszkanie
      Kiedy przychodzi moment, w którym kupujemy własne mieszkanie musimy podjąć bardzo wiele decyzji, najczęściej nasze wybory są uzależnione od finansów i od tego czy możemy pozwolić sobie na wymarzone mieszkanie …
    • Funkcje i przydatność biur nieruchomościFunkcje i przydatność biur nieruchomości
      Nie ma obecnie miasta w którym nie istniałoby biuro nieruchomości. Znajdują się one w każdym mieście, bez względu na jego wielkość i ilość mieszkańców. Biuro zajmujące się nieruchomościami znajdzie klientów, …
    • Budując dom…Budując dom…
      Budując swój własny dom, będzie trzeba się zmierzyć z bardzo wieloma przeciwnościami, aczkolwiek oczywiście nie jest powiedziane, iż wszystkie z nich są do nie rozwiązania, bowiem tak naprawdę nie jest. …

    Ceny żywca wieprzowego

    Cena żywca wieprzowego. Wieprzowiną nazywamy mięso pochodzące ze świń. W wielu krajach, a także w Polsce jest ono popularnym produktem, z którego robi się wiele wędlin i stosuje do wielu dań. Ceny żywca wieprzowego od dawna nie są wygórowane na skupie. Jest to z pożytkiem dla osób, które mają w zwyczaju zakup żywca i przerobienie go na użytek domowy. Lecz gdy ceny żywca wieprzowego są niskie, to tracą na tym hodowcy trzody chlewnej. Dość dziwne jest, że mimo wahania się ceny żywca wieprzowego na skupie, to zazwyczaj w sklepach nie ma różnicy. Ceny sklepowe za wyroby wieprzowe nadal pozostają dość wysokie. Mięso pochodzące z uboju trzody chlewnej jest klasyfikowane według procentowej zależności mięsa w półtuszach wieprzowych. Najwyższą klasą jest klasa S. Gdzie zawartość mięsa w tłuszczu wynosi 60 % i więcej. Badanie mięsności polega na ustaleniu masy mięśni w porównaniu z masą tłuszczu. Pod tym względem najpopularniejsza jest metoda tzn. schabowa. Konieczność klasyfikacji półtusz obowiązuje wszystkich producentów trzody chlewnej w obrębie Unii Europejskiej.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>